Marosvásárhely: Flekkenburg vagy kulturális főváros?

Flekkenburg vagy kulturális főváros? címmel tart kerekasztal-beszélgetést 2013. május 16-án 18 órától a Marosvásárhelyi Kulturális Központ a Bolyai Klubban. A Civil Szervezetek Vására egyhetes rendezvénysorozat keretén belül megvalósuló nyílt szakmai beszélgetés a vasarhely.ro közéleti és kulturális portál Merre tovább, Marosvásárhely? címmel elindított vitájának a folytatása. A 2012-es kezdeményezéssel a vasarhely.ro arra kereste a választ, hogy Marosvásárhelynek, Erdély legnépesebb magyar közösségének van-e víziója jelenlegi helyzetéről, jövőjéről, a régióban rá háruló szerepről? Körvonalazhatóak-e olyan kulturális, szociális és gazdasági stratégiák, melyek mentén ez a közösségi jövőkép formálható, meghatározható, majd gyakorlatba ültethető lenne?

A válaszkeresést 2013-ban kötetlen kerekasztal-beszélgetések formájában folytatják, szétválasztva a probléma kulturális, gazdasági és szociális vetületeit. Elsőként Flekkenburg vagy kulturális főváros? címmel azt vizsgálják, hogy honnan jön, hol tart és merre hala d Marosvásárhely kulturális élete. Mi jellemzi? Kisvárosias köldöknézegetés, öntömjénezés? Nagyvárosias sokszínűség, nyitottság? Netalán világraszóló eredmények? Merre tart, mire igazából esélyes a város 10 év múlva? Flekkenváros lesz vagy Európa kulturális fővárosa?

Az április folyamán megnyílt, és hasonló rendezvényeknek helyet adó Bolyai Klubban ezekre a kérdésekre keresik a választ Gáspárik Attila, Kelemen Attila Ármin, Kiss Ármánd Zoltán, Novák Csaba Zoltán és Szabó Róbert Csaba. A beszélgetést Parászka Boróka moderálja.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?