Ezeket a némafilm-gyöngyszemeket vetíti élőzenei kísérettel a kolozsvári TIFF

Az 1917-es Malombra és az 1926-os Fauszt című némafilmeket vetítik élőzenei kísérettel a Kolozsváron május 29. és június 7. között megszervezett Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon. A különleges filmkoncertekre már elkezdődött a jegyárusítás, közölték a szervezők.

F. W. Murnau remekművét, a Fausztot a francia Jean-François Zygel kíséri május 31-én, vasárnap este héttől a Diákművelődési Házban. Zygel nem először lép fel ezzel a filmmel, a TIFF azonban vendégül lát egy abszolút premiert is: Carmine Gallone Malombra című filmjét kétféle élőzenei kísérettel is levetítik, két különböző időpontban a Tiszti Kör dísztermében.

Május 30-án a francia Julie Roué zongorán, gitáron és más hangszereket játszik kísérleti tehno-popot, a filmkoncerten Stan Delannoy ütőhangszeres lesz a partnere. A klasszikus zenét, elektro és jazz elemekkel ötvöző romániai Simona Strungaru a hazai zenei élet két másik nagy nevével, Sebastian Burneci trombitással és Adi Tetrade dobossal együtt kíséri a filmet június 4-én.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?