Beindult Greta Thunberg testvérének zenei karrierje

A híres klímaaktivista, Greta Thunberg testvére, Beata Ernman először lép fel színpadon egy stockholmi musicalben, édesanyjával, Malena Ernman operaénekessel. A Thunberg család legkisebb tagja a fiatal Edith Piafot alakítja a darabban, írja a Deutsche Welle.

Kevesen tudják, de Greta Thunberg híres előadóművész-családból származik. Édesanyja elismert operaénekes, aki fellépett már Európa számos nagyvárosában, többek között Párizsban, Berlinben, Barcelonában és Bécsben, illetve Svédországot képviselte a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Édesapja, Svante Thunberg a svéd Királyi Dráma Színháznál (Dramaten) kezdte karrierjét színészként, számos TV-sorozatban is játszott, emellett pedig forgatókönyvíróként és producerként dolgozik.

A Forever Piaf musical premierjét szeptember 19-én tartják, Stockholmban. Beata a híres francia sanzonénekest alakítja fiatal korában. A DPA-nak adott interjúban elmondta, hogy kiskora óta szeret énekelni és táncolni, az álma vált valóra azzal, hogy ő adhatja elő a híres énekesnő halhatatlan dalait.  

A Thunberg család 2018-ban kiadott életrajzi könyvéből kiderül, hogy mindkét lány hajlamos a mentális betegségekre, Beatát ADHD-val (Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar), Asperger-szindrómával, OCD-vel (Obszesszív-kompulzív zavar) és ODD-vel (Oppozíciós magatartás zavar) diagnosztizálták. Ennek ellenére ezt Malena Ernman nem hátránynak, hanem inkább „szupererőnek” tartja.

Beata Ernman legfrissebb dala, a Bara du vill nemrég jelent meg Spotify-on, és eddig csak mérsékelt sikert hozott, ám ez karrierjének kezdetén nem is csoda.

Kapcsolódók

Kimaradt?