Erdélyiesített Andersen-klasszikussal vendégszerepel a székelyudvarhelyi társulat Csíkszeredában

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a Hótündér című mesejátékát hozza el a Csíki Játékszín gyerekbérleteseinek február második felében. A gyerekelőadás tíz alkalommal lesz látható Csíkszeredában február 17 és 21. között. Márciusban visszatér az udvarhelyi társulat a mesejátékával a további három bérletháznak, közölték a szervezők.

A Hótündér Andersen klasszikusa erdélyi tündérmesébe oltva. Az előadás története szerint az Ördög egy nap a kénköves lávató hevénél bűvös tükröt öntött, amibe, ha valaki belenézett, abban mindent taszítónak, rútnak látott és ettől megdermedt a szíve, eltorzult a lelke. Ki is próbálta egy tündéren, majd utasította a két fiát, hogy vigyék Isten színe elé a tükröt, hátha őt is megronthatja. Útközben a két ördögfi a tükröt elejtette, ami pozdorjává tört, gonosz szilánkjaival és porával terítve be a Földet. Azóta vannak jégszívű, mindent fonákul, a rossz oldaláról látó, gonosz emberek.A két ördögfi Székelyföldre megy, hogy ott megrontson egy tiszta lelket. Ehhez kapnak egy üvegszilánkot és egy zacskónyi üvegport. Találkoznak Áronnal és Borókával, akik nagyon jó barátok. Áront sikerül is megbűvölni, mire megjelenik a Hótündér és elviszi Áront a birodalmába.

Boróka azonban úgy dönt, megtalálja és megmenti a barátját. Hosszú és kalandos útján két tündérvarjú kíséri. Vajon sikerül-e legyőzni a gonoszt és felolvasztani Áron szívét? Győz-e a szeretet a gonoszság felett?

Az előadás írója és dramaturgja Böszörményi Gyula, rendezője Aracs Eszter.

Műsoron februárban:
február 17., hétfő 11.00 – Csipike bérlet | február 17., hétfő 13.00 – Macskacicó bérlet
február 18., kedd 10.30 – Pinocchio bérlet | február 18., kedd 12.30 – Nagy Imre zöld színű bérlet
február 19., szerda 10.30 – Móka bérlet | február 19., szerda 12.30 – Nagy Imre sárga színű bérlet
február 20., csütörtök 10.30 – Hófehérke bérlet | február 20., csütörtök 14.30 – Nyilas Misi bérlet
február 21., péntek 11.00 – Hamupipőke bérlet | február 21., péntek 12.30 – Kis herceg bérlet

A csíkszeredai előadássorozat a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg. A fennmaradó helyek függvényében a bérletes előadásokra is lehet jegyet váltani online, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?