Natalie Portman elegánsan beszólt az Oscar-osztóknak

Natalie Portman sajátos módon foglalt állást a mellőzött női rendezők miatt a vasárnap esti Oscar-gálán: Dior ruhájának szegélyére ráhímeztette azoknak a nőknek a nevét, akik szerinte jelölést érdemeltek volna a rendezői kategóriában.

A sztár ruháján többek között Lorene Scafaria (Hustlers), Lulu Wang (The Farewell), Greta Gerwig (Kisasszonyok/Little Women), Marielle Heller (A Beautiful Day in the Neighborhood), Melina Matsoukas (Queen & Slim), Alma Har’el (Honey Boy), Céline Sciamma (Portré a lángoló fiatal lányról/Portrait of a Lady on Fire) és Mati Diop (Atlantics) szerepelt.

 

Az Amerikai Filmakadémiát többen kritizálták, mert a 2020-as mezőnyben egyetlen nőt sem jelölt a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjra. A díj történetében egyébként összesen öt nőt jelöltek ebben a kategóriában, és Kathryn Bigelow az egyetlen, aki el is nyerte az elismerést A bombák földjén (The Hurt Locker) című filmjéért. A legjobb film kategóriájában ott volt Greta Gerwig Kisasszonyok (Little Women) című alkotása.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?