Bukarestben is díszbemutatót szerveznek a Balánbányán forgatott magyar thrillernek

Az alkotók jelenlétében mutatja be a Valan – Az angyalok völgye című thrillert a bukaresti Elvire Popesco moziban a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet és a Filmtett Distribution.

A február 13-án, csütörtökön este nyolc órakor kezdődő vetítést közönségtalálkozó követi, amelyen Bagota Béla rendező, Krisztik Csaba főszereplő, Kántor László producer és Damokos Csaba látványtervező lesz jelen. A meghívottakkal Kacsó Edith, a Román Televízió Magyaradásának munkatársa fog beszélgetni, közölték a szervezők.A filmben a nagyvárosi rendőr emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja, akinek huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinak nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonaival is.

A számos erdélyi színészt is felvonultató filmnek a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt a világpremierje 2019-ben, 2020 jauárjában a magyar filmkritikusok Bagota Bélának ítélték oda a legjobb rendezés díját a Valan című filmjéért. A rendezővel készült interjúnk itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?