„Ha ütni szeretnél” - ingyen tanulhatnak dobolni hátrányos helyzetű fiatalok Sepsiszentgyörgyön

Rendhagyó közösségi projektre várja a jelentkezőket a learn2drum dobiskola: három hónapos ingyenes képzést kínál fel szociálisan hátrányos helyzetben élő gyerekek, fiatalok számára. A program keretében a tanítványok a hagyományos értelemben vett dobolás alapjait sajátíthatják el, de igény szerint arra is lehetőség adódik, hogy további klasszikus ütőhangszereket (vibrafont, marimbát) is kipróbáljanak.

Mint írtuk, a learn2drum dobiskola 2014 januárjában jött létre Marosvásárhelyen, kifejezetten azzal a céllal, hogy a zeneszerető fiatalok számára teret és lehetőséget biztosítson az önálló dobtanulásra. 2018 őszén a learn2drum továbbterjeszkedett Kovászna megyébe, Sepsiszentgyörgyre is, ahol újabb saját stúdióval, illetve jelenleg közel 20 diákkal büszkélkedhet.A dobiskola közleménye szerint februártól 10-12 szociálisan hátrányos helyzetű családból származó, 6-18 év közötti gyermek kaphat ingyenes ütőhangszeres oktatást. A térítésmentes képzés három hónapon keresztül zajlik, heti egy alkalommal, a learn2drum dobiskola sepsiszentgyörgyi stúdiójában.

A zenei nevelés és tehetséggondozás mellett a meghirdetett projekt nem titkolt célja az is, hogy tágabb körben népszerűsítse a dobolás előnyeit. Köztudott ugyanis, hogy az ütőhangszerek szakszerű alkalmazása sok szempontból hozzájárul a diákok koordinációs készségeinek és ritmusérzékének fejlesztéséhez, illetve a megfelelő zenei hallás kialakításához is. „A learn2drum nem csak egy tanfolyamon, magánórán való részvételt jelent. Bár a diákok a heti rendszerességgel tartott órák alatt lépésről lépésre sajátíthatják el a dobolás fortélyait, az oktatás ütemét saját tempójukhoz és igényeikhez igazítjuk. Nem sietünk sehová, mert a zene öröm, és mert lényegében csak arról van szó, hogy a zeneszeretet kialakításán túl a tehetségünk és saját készségeink fejlesztésén dolgozhassunk” – vallja Kiss Levente, a learn2drum vezetője.

A három hónapos díjmentes dobképzésre a 0743 714 477-es telefonszámon, illetve a leventekiss.learn2drum@gmail.com e-mail címen jelentkezhetnek az érdeklődők. A projekt a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?