Csíkszeredában játszik Bogdán Zsolt

Május 12-én, vasárnap 19 órától játssza a Csíki Játékszín a Képmutatók cselszövése című, Molière életrajzából ihletett Bulgakov-drámát Bogdán Zsolt főszereplésével, Porogi Dorka rendezésében. Az előadásra érvényes a Prospero bérlet, ugyanakkor a fennmaradó helyekre jegyet is lehet váltani.

 Az alkotó kiszolgáltatottságáról szól az orosz szerző krimije. Arról, hogy hogyan válhat pártfogoltból kegyvesztetté egy művész, ha kritizálja a társadalmat, leleplezi és kinevetteti a közélet tipikus fonákságait és ezzel nem ritkán igyekszik nyárspolgárt pukkasztani. A történelem során többször megismétlődött már, hogy a hatalom a számára kényelmetlenné vagy veszélyessé vált művésztől minden eszközzel meg akart szabadulni. Ez történt a komédiaíró és színész Molière-rel XIV. Lajos uralma alatt, és hasonlóan bántak Bulgakovval is a sztálini Szovjetunió idején.

Bogdán Zsolt színművész Csíkszeredában született, jelenleg a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja, számos fontos alakítást nyújtott pályáján, több filmben szerepelt, munkásságát jelentős szakmai elismerésekkel díjazták. A Képmutatók cselszövésében első alkalommal dolgozik a Csíki Játékszín társulatával.

Porogi Dorka, az előadás rendezője 2012-ben végzett Marosvásárhelyen. Az elmúlt évadban a Tudós nőket rendezte Csíkszeredában, azóta Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Kecskeméten mutatták be előadásait. A díszlettervező Kupás Anna és a jelmeztervező Bajkó Blanka Alíz, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem látványtervező-szakának végzős hallgatói.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?