Új összművészeti fesztivál otthona lesz a gyalui várkastély

Július 2-5. között szervezik meg a /Form Days zenei és összművészeti fesztivált a Kolozsvár melletti gyalui Rákóczi-Bánffy kastélyban.

A kastély udvarát korábban is használták fesztiválhelyszínként: itt szervezte nyaranta a Várkert Fesztivált a Kincses Kolozsvár Egyesület, 2019-ben azonban a felújítási munkálatok miatt ideiglenesen a kolozsvári Bánffy-palota udvarára költöztették a rendezvényt.

Az új fesztivál szervezői „sajátos koncepciót” ígérnek: a különböző zenei műfajok képviselői négy színpadon lépnek fel: /FORM Stage (rock, elektronikus), Midi Stage (house, tech-house, elektro), SubFORM Stage (hip hop, drum and bass, dubstep) és Reggae Stage, az ötödik színpad pedig az előadóművészeté, az ARTS Stage-en stand-up comedy, színház, burleszk-show, kabaré kap helyet.

Néhány fellépőt is bejelentettek: Passenger, azaz Michael David Rosenberg angol folk-rock énekes először lép fel Romániában, emellett Gorgon City, David August Live, Hooverphonic, Black Sun Empire, Anathema, Solstafir, Benny Page, Radikal Guru, Leprous, Nneka, Mefjus, Delta Heavy is az előadók között van.

A fesztiválra február 5-ig Early Bird jegyet lehet váltani, a négynapos bérlet 149 lej (plusz illetékek). A fesztiválozók számára Kolozsvár - Gyalu között a szervezők autóbuszjáratokat biztosítanak, illetve szálláslehetőséget kínálnak a fesztivál kempingjében.

(Címlapkép forrása: kastelyerdelyben.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?