Kínos: Kolozsvárra sem látogat többet Edvin Marton és Jevgenyij Pljuscsenko

Kínosra sikeredett Edvin Marton hegedűművész és Jevgenyij Pljuscsenko háromszoros világbajnok műkorcsolyázó Kings on Ice című jégrevüje a Kolozsvári BT Arénában. A szervezőket 50 ezer lejre büntette a fogyasztóvédelem.

Nagy várakozások előzték meg a világhírű páros eredetileg december 7-re meghirdetett előadását Kolozsváron, sokan már tavasszal megvásárolták a jegyeket, hogy biztos jelen lehessenek a Kings On Ice Show-n. Ám a jégrevü hatalmas csalódást okozott, és nem a fellépő világsztárok hibájából.

A Mediafax beszámolója szerint a problémák már december 7-én, szombaton kezdődtek, amikor a szervezők közölték, hogy a show-t másnap reggelre halasztják, mert a BT Arénában létrehozott jégpálya minősége nem felel meg a követelményeknek. Az előadást végül másnap megtartották, de a meghirdetett három óra helyett csak 80 percet tartott, éppen a jég gyenge minősége miatt. Pljuscsenko és a vele együtt fellépő kisfia emiatt el is esett a produkció közben, és a megrepedő jégből artézi kútként tört fel a víz – számoltak be a nézők Facebookon.

A nézők közül sokan visszakövetelték a pénzüket. Többen azért, mert a halasztás miatt végül nem tudták megnézni az előadást, mások pedig a show jelentős lerövidítését tekintették átverésnek. A fogyasztóvédelemhez összesen 30 panasz érkezett, és a hivatal 50 ezer lejre bírságolta a szervezőket.

Pljuscsenko sem tudta leplezni csalódását. „Több mint 3000 alkalommal léptem fel ezzel az előadással, de sehol nem tapasztaltam ilyen problémákat a jéggel, mint itt, Kolozsváron. (…) Soha nem láttam még ilyesmit” – idézte az adevarul.ro a világhírű műkorcsolyázót, akit szavai szerint az vigasztalt, hogy a közönség ilyen körülmények között is állva tapsolta őket a produkció után.

Kapcsolódók

Kimaradt?