Fiatal, erdőszentgyörgyi származású szerzőjét díjazta a Korunk

Fülöp Dorottyának ítélte a Korunk folyóirat szerkesztősége a 2019-es ÉS TOVÁBB... díjat két kritikai szövege és egy megjelenés előtt álló tanulmánya kiemelkedő színvonaláért.

A 2013 decemberében fiatal esszéírók, kritikusok, próza- és esszéfordítók számára meghirdetett, a Korunkban megjelent szövegek alapján kiosztott díjat a lap egykori munkatársa, főszerkesztője, Kántor Lajos alapította Kántor Erzsébet emlékére, és a Kántor család támogatja, emlékeztet a Korunk szerkesztőségének közleménye. Az idén hatodik alkalommal odaítélt, oklevéllel és pénzjutalommal járó díjat egy későbbi időpontban adják át a díjazottnak Kántor László és Kántor István.

Fülöp Dorottya 1997-ben született Erdőszentgyörgyön. 2019-ben végezte az alapképzést a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem magyar-olasz szakán, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem irodalom- és kultúratudomány mesterszakán tanul Budapesten. Tanulmányokat, kritikákat, illetve novellákat és verseket ír. A Korunkban közölt írásai a februári és a szeptemberi lapszámokban olvashatóak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?