Mozart, Verdi és Csajkovszkij csendül fel a Csíki Moziban

Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi és Pjotr Iljics Csajkovszkij műveiből hangzik el tizenöt alkotás a Csíki Kamarazenekar és Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának közös rendezvényén kedden este hatkor a Csíki Moziban.

Az Őszi kamarazene-estek programsorozat keretében Borsos Edith operaénekes kilenc Mozart-darabot, négy Verdi-művet, valamint két Csajkovszkij-szerzeményt ad elő. A szopránt Sántha Huba kíséri zongorán.Borsos Edith a marosvásárhelyi Művészeti Líceum ének szakán érettségizett 1996-ban Orosz Szabó Edit osztályában, ezt követően a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia énekkarában tevékenykedett. Énekművészi és énektanári diplomát a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián szerzett 2003-ban Kirkósa Júlia és Mircea Simpetrean szakmai irányítása alatt. 2003-tól a Kolozsvári Állami Magyar Opera tagja, 2005-től pedig a Magyar Állami Operaház Operastúdiójának növendéke volt. Részt vett Mariana Nicolesco és Ionel Pantea mesterkurzusain. Az operaszínpad mellett dalesteken is fellép, és oratóriumok, misék, egyéb egyházi művek szólistájaként is hallható. Borsos Edith Románia legrangosabb énekversenyének, a 15. Hariclea Darclée Nemzetközi Énekverseny fődíjának birtokosa.

Az esemény társszervezője a Tiberius Fesztivál. Jegyek online vásárolhatók, illetve a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 és 18 óra között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?