A Tudomány Erdélyi Mestere díjat vett át Egyed Emese irodalomtörténész

A tudományos élet ösztönzése és méltatása céljából létrehozott díjait adta át pénteken az MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottságának elnöke a Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Aula Magna termében.

A Tudomány Erdélyi Mestere Egyed Emese irodalomtörténész, a BBTE professzora, aki sokoldalú és elismert irodalomtudományi, irodalomközvetítői, irodalomszervezői munkája és iskolateremtő szerepe okán részesült a díjban. 

A Fiatal Kutatói Díjat Farkas Csaba matematikus, a Sapientia EMTE adjunktusa vehette át, aki diákként és kutatóként egyaránt magas szintű eredményeket ért el a matematika terén. 

A Tudományközvetítés és a Tudományos Bírálat Díját Dvorácsek Ágoston fizikus, a Bethlen Gábor Kollégium tanára vehette át a tehetségápolásban és a természettudományos ismeretek népszerűsítésében kifejtett eredményes, lelkes, odaadó és elkötelezett munkájáért. 

Fiatal Tanári Díjban részesült Nagy Örs matematikus, a Báthory István Elméleti Líceum tanára, a matematika oktatásában és a tehetségápolásban felmutatott kiváló eredményeiért, valamint a matematikaoktatás színvonalának javítása érdekében kifejtett munkájáért.

A díjakat az MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottsága 2012 óta évente osztja ki a romániai magyar tudományos élet ösztönzése, valamint a kiváló tudományos, tudománynépszerűsítői és oktatói munka méltatása céljával.

Kapcsolódók

Kimaradt?