Székelyföldi miniturnéra indul a Sziámi and Friends

A magyar alternatív kultúra egyik meghatározó egyénisége, Müller Péter „Sziámi” és zenészbarátai érkeznek a napokban Székelyföldre, ahol három nap alatt három koncertet adnak. A csíkszeredai, székelyudvarhelyi és sepsiszentgyörgyi fellépések különleges zenei csemegét kínálnak a változatos műfajok szerelmeseinek.

A mindössze fél évig működött egykori URH zenekar által keltett hullámok végigszántották a ’80-as, ’90-es évek magyar alternatív zenei élet állóvizeit. Az 1980 szeptemberétől 1981 március végéig létező együttesből szerteágazó zenei kultúra nőtt ki Magyarországon. Utódzenekaraiban a mai napig tovább él a legenda: a Kontroll Csoport, az Európa Kiadó, az Ági és a Fiúk, vagy a több névváltozáson is átesett Sziámi évtizedeken át meghatározták a magyar alternatív színpadok, klubok világát.

 

A Sziámi and Friends az Élet és Irodalom szerint jelenleg Magyarország legjobb koncertzenekara, hat éve szerepelnek ezen a néven. Ez idő alatt három lemezt készítettek. A koncerteken az új dalok mellett helyet kapnak az egykori legendás URH, Kontroll és Sziámi dalok is.Az Apokalipszis, a Vigyetek el!, a Besúgók és provokátorok, a Kicsi kicsiszolt kő, a Testből testbe vagy a Világegyetemista a jelenkorban is ugyanolyan érvényesen szól, mint születésekor.

A zenekar székelyföldi koncertjei az Erdélyi Rendezvényszervező Iroda (ERSZI) közbenjárásával, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával valósulnak meg.

A fellépések sorrendje:
November 7. 20.00 óra Csíkszereda, Grund
November 8. 20.00 óra Székelyudvarhely, Felső G – ’Zújgé
November 9. 20.00 óra Sepsiszentgyörgy, Szimpla

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?