Közel háromezer képregényt mutattak be a gyűjtők Nagyváradon

Ötödik alkalommal találkoztak a képregények szerelmesei Nagyváradon. A rendezvényre ez alkalommal nemcsak a képregények megszállottjait várták, hanem arra törekedtek, hogy egyre szélesebb körben megismertessék és megkedveltessék az utóbbi években kicsit háttérbe kerülő képregényes világot a közönséggel, számolt be az Erdélyi Magyar Televízió.

Nagyváradról, Szatmárról, Kolozsvárról és Magyarországról 13 kiállító, közel 3000 képregénnyel érkezett a Nagyváradon ötödik alkalommal megszervezett képregénytalálkozóra. Az idei évben a rendezvényt a „Geek gathering” mottóval hirdették meg, de nemcsak a képregények megszállottjait várták a kiállítással és vásárral egybekötött találkozóra, hanem azokat is, akik csak most kezdték el az ismerkedést a Marvel- és a DC-univerzum jellegzetes karaktereivel.

„Ez az ötödik alkalom, hogy Nagyváradon megszervezzük a képregénytalálkozót. Képregénykiállításnak, képregénytalálkozónak, képregénybörzének is szoktuk nevezni, kinek hogy tetszik.  Megpróbálunk minden alkalommal kicsit nagyobb szabású rendezvényt létrehozni. Ez alkalommal mintegy 3000 képregény közül válogathatnak az érdeklődők. Ezek közül van, amit csak lapozgatni lehet, megcsodálni lehet és van olyan, amit cserélgetni lehet vagy meg is vásárolni” – mondta el Bozsódi-Nagy Orsolya főszervező.A már klasszikusnak számító Pókember, X-man, Superman mellett az idei év különlegességeként bemutatásra került egy nemrégiben kiadott képregény, a Știma Apelor, azaz Vízitündér is. A kötet első történetében Maria Surducan és Benczédi Anna kolozsvári alkotók egy időtlen mesevilágba repítik el az olvasókat, melyben a szerelmi szál mellett, az emberek és a természet közti konfliktusokat is igyekeztek ábrázolni.

„Ez a történet a közép-európai mesevilágot dolgozza fel. De nem hű visszaadása, hű feldolgozása ezeknek a történeteknek, hanem van benne valami egyedi. Egy kicsit a 20. század eleji történelem is benne van” – részletezte a Vízitündér rajzolója, Benczédi Anna Júlia.A több ezer magyar és külföldi képregény mellett különböző akciófigurák, szuperhős-játékok, Star Wars legó terepasztal és persze a kihagyhatatlan képregény-kvíz várta az érdeklődőket. A találkozó az idei évben is jó lehetőséget biztosított az új kiadványok beszerzésére, a vásárlásra és cserére, ugyanakkor az igazi geekek megoszthatták egymással élményeiket és megvitathatták kérdéseiket az újabb és régebbi történetek kapcsán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?