FRISSÍTVE - Nemzetközileg elismert vendégművész lép fel a kolozsvári Pillangókisasszonyban

Boross Csilla nemzetközileg elismert operaénekesnő alakítja a címszerepet a Kolozsvári Magyar Opera csütörtök esti Pillangókisasszony előadásában. FRISSÍTÉS: A csütörtök esti előadáos betegség miatt Pataki Adorján helyett László Boldizsár elismert operaénekest, a Cotton Club Singers egykori tagját láthatja a közönség Pinkerton szerepében.

Suzuki szerepében Veress Orsolya debütál, Pinkertont Pataki Adorján játssza. Az este fél héttől kezdődő előadást Jankó Zsolt vezényli. A további szerepekben Jordán Évát, Balla Sándort, Laczkó Vass Róbertet, Szabó Leventét, Szilágyi Jánost, Kovács Ferencet, Ádám Jánost és Pataki Endrét hallhatja a közönség, közölte az opera.A Cso-cso-szánt alakító operaénekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán szerzett diplomát. A Magyar Állami Operaház állandó meghívott művésze, a Janácek Opera (Brno) tagja. Számos díja mellett Verdi Az álarcosbál című művében nyújtott alakításáért 2014-ben elnyerte Melbourne-ben a Green Room Awards elnevezésű díjat, amellyel a színházi világ legjobbjait ismerik el ötvennyolc kategóriában.

Vincent Liotta, az előadás rendezője a műről ekképp nyilatkozott: „A Pillangókisasszony akkor íródott, amikor Európát és Amerikát elbűvölte minden, ami a távoli Japánból származott. A színes faházikók, a viselet, a szokások – minden különleges volt és varázslatos. Természetesen, mint minden egzotikus kultúra esetében ezt a nyugati ember saját szemén keresztül látta, a nyugati gondolkodásmódnak megfelelően. Ez a Japánról alkotott kép inspirálta az alkotókat és végül Puccinit, aki feldolgozta a cselekményt és végül operát komponált belőle”.

Kolozsváron 1909. október 5-én mutatta be az operát Janovics Jenő társulata a Hunyadi-téri színházpalotában.

A produkcióra jegyek vásárolhatók online, vagy az opera jegypénztárában (hétfőn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között).

Kapcsolódók

Kimaradt?