X-Faktor: ismét szurkolhatunk egy erdélyi zenekarnak

Az erdélyi előadók hagyományosan nagyon jól szerepelnek az X-Faktorban, az RTL Klub tehetségkutatóját tavaly a kolozsvári USNK nyerte meg. Az idei versenyben a borszéki Kalandor zenekarnak szurkolhatunk, mert – mint a szombat esti adásból kiderült – túljutottak az előválogatón.

„Az X-Faktor válogatók legjobb saját dalát hallhattuk” – így értékelte a tehetségkutató szombat esti adásában a Kalandor zenekar produkcióját a mentorok egyike, Dallos Bogi. A borszéki fiatalokból álló együttes a Maradj velem című dalát adta elő.

Előadásuk a mentorok közül hármat lenyűgözött, Dallos Bogi és ByeAlex állva tapsolták meg. Az egyetlen mentor, aki nemmel szavazott, Gáspár Laci volt. „Szerintem ez nem volt négy igenes produkció. Az éneket még gyúrni kell” – jelentette ki.

A másik három mentor részéről azonban ömlöttek a dicséretek. "Húha, ez aztán ütős volt, dögös volt, egy igazi frontasszonyt láttam a színpadon. Amikor beszéltünk, nem gondoltam, hogy ez a dög ez benned van. (…) Van egy különös zenei világotok, gratulálok!” – értékelte a dalt Dallos Bogi.

ByeAlex szavai szerint a „kalandorok” nagyon jól zenéltek. „Jó volt nagyon hallgatni benneteket. Örülök neki, mert végre történt valami jó” – fogalmazott. Puskás Peti nem értékelt, de Dallos Bogival és ByeAlexszel együtt igennel szavazott, így a zenekar továbbjutott az X-Faktor táborába. Innen a Mentorházba, majd a döntőbe kerülhetnek.

Névjegye szerint a Kalandor 2018 szeptemberében alakult. Tagjai: Mosneág Gellért – gitár, Cserkész Norbert – zongora, Szvinyuk Szilárd – dob, Mosneág Anna-Mária – ének. Több saját daluk van, de angol, magyar és román nyelvű dalok feldolgozása is van a repertoárjukban. Az indie folk, a pop-rock és a funky zenei stílust képviselik. Saját YouTube-csatornájuk is van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?