Brit táncművész rendez a sepsiszentgyörgyi M Studióban

Új produkcióval készül az M Studio, az előadás rendezője, koreográfusa Ermira Goro, a brit DV8 Physical Theatre előadóművésze. A Háromszék Táncstúdióban október 30-án, szerdán 18 órától bemutatott előadást legközelebb a FLOW3 Fesztiválon játsszák, közölte a társulat.

A közlemény emlékeztet, hogy Ermira Goro jelen volt a FLOW Fesztivál második kiadásán, 2017-ben a Dandelion (Onassis Cultural Centre) című produkció előadójaként. A brit DV8 Physical Theatre volt táncosa most rendezőként tér vissza az M Studióhoz. A Variations: No.1 az őszinte kapcsolatteremtés, egymás megismerésének lehetőségeit boncolgatja a fizikai színház nyelvén.Nap mint nap, egy pillanat alatt véleményt formálunk egymásról. Sok esetben ezek az első benyomások egyben véglegesek is maradnak. Hogyan határozzák meg a legkisebb gesztusaink is azt, ahogyan mások látnak bennünket egy olyan világban, ahol az emberek nem szánnak sem elég időt, sem energiát a másik hiteles megismerésére? – teszi fel a kérdést az alkotó.

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatja. Ermira Goro a rendezés és koreográfia mellett a jelmezeket is tervezte, a zeneszerző Stavros Gasparatos, a fénytervező Vaggelis Mountrichas, a dramaturgiai asszisztens Márton Imola. Előadják Bajkó László, Gáll Katalin, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?