Csíkszeredában lép fel a Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera Zenekara

A két társulat közel 140 fős küldöttséggel érkezik Csíkszeredába az 1956-os események tiszteletére szervezett közös erdélyi turnéjuk keretében, és kétrészes koncerttel teszi felejthetetlenné az estet a komolyzene kedvelői számára. A több mint száz művészt felvonultató ünnepi hangversenyen elhangzik a Psalmus Hungaricus című Kodály-oratórium is. 

Az 1956-os magyar forradalom eseményei előtt tisztelegve indul közös erdélyi turnéra a Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera énekkara. E turné keretében a több mint száz művészt felvonultató ünnepi hangversenynek október 21-én, hétfőn 20 órától a csíkszeredai Szent Ágoston-templom ad otthont. A Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának közös fellépésében elhangzó Psalmus Hungaricus című Kodály-oratórium páratlan zenei élményt ígér.

A koncert első részében a Magyarországról érkező Magyar Nemzeti Énekkar előadásában hallgathatunk magyar szerzők által jegyzett kórusműveket – köztük Bartók Béla- és Kodály Zoltán-darabokat is. Vezényel: Somos Csaba. A második részben Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művét adja elő a Magyar Nemzeti Énekkar a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának kíséretében, a turné kezdeményezőjének, Horváth József karnagynak a vezényletével. A tenorszólót Pataki Adorján énekli.

A Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának társszervezésében megvalósuló rendezvényre a belépés díjtalan.

Kapcsolódók

Kimaradt?