Marosvásárhelyen folytatódik a kulturális pályázatíró-képzés

Az RMDSZ kulturális főosztálya által szervezett pályázatíró körút második állomásaként ezen a hétvégén Marosvásárhelyen tartanak képzést az érdeklődőknek – tájékoztatott pénteken a Maros megyei RMDSZ.

„A kultúra művelése nem süllyedhet pótcselekvés szintjére az erdélyi magyar társadalom körében, értékeink megőrzése, művelése és újabb jellegzetes sajátos értékek teremtése, nemzeti öntudatunk erősödésének feltétele. Ezért fontos hogy az erdélyi magyar civil szervezetek ismereteket szerezzenek olyan európai pályázati forrásokról melyek az eddig ismert támogatások jelentősebb mértékű kultúrafinanszírozást tesznek lehetővé. A magyar kultúra művelőinek és őrzőinek bátorsággal kell egy nagyot gondolni és a civil keretek között ápolt kulturális örökséget, intézményes szintre fejleszteni”- mondta Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke az a pályázatíró körút megnyitóján.

A politikus annak fontosságát is kiemelte, hogy a képzést Marosvásárhelyen tartják, hiszen az RMDSZ-nek Maros megyében is társadalomszervező küldetése van, így értelemszerűen minden ilyen jellegű rendezvényt támogat. A megyei elnök szerint a két napos képzés alatt a résztvevők olyan információkkal gazdagodnak, melyek birtokában számos rendezvényt sikerül majd megvalósítani.

Hegedűs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős főtitkárhelyettese szerint az eddigi tapasztalat alapján a képzés mindenképp hasznosnak bizonyul a képzésben résztvevők számára. Megköszönte az RMDSZ Maros megyei szervezetének, hogy otthont adtak a rendezvénynek, illetve segítettek a szervezésben.

„Legnagyobb örömünkre nagy érdeklődés követi a pályázatíró körutat, 25 magyar civil szervezet képviselői jöttek el a képzésre. Lévén, hogy a kultúra különböző területeiről érkeztek, reméljük, hogy nagyon sok Maros megyei magyar ember részesül majd a képzés eredményeiből”- mondta a főtitkárhelyettes.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?