Csütörtökön kezdődik a Temesvári Magyar Napok

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a nagy sikernek örvendő Temesvári Magyar Napok a belvárosi Opera téren idén szeptember 26. és 29. között – közölték a szervezők a honlapjukon.

Az esemény a Temesváron élő és innen elszármazott magyar családok, civil szervezetek, intézmények, vállalkozók és művészek közös rendezvénye. A programsorozat történetében második alkalommal, idén is négynapos lesz a rendezvény, amelyre könnyűzenei- és jazzkoncertekkel, színházi előadásokkal, népzenével és néptánccal, gasztronómiai élményekkel, kézműves vásárral, gyermekfoglalkozásokkal és sok egyéb meglepetéssel várják az érdeklődőket.

A negyedik Temesvári Magyar Napokat szeptember 26-án, csütörtökön délután 19 órakor gálaelőadással nyitják meg a Temesvári Opera nagytermében, ahol a Duna Művészegyüttes és a Göncöl Együttes Szerelmünk, Kalotaszeg című előadása tekinthető meg. Péntek reggel 10 órától megtekinthető a Petőfi Irodalmi Múzeum Ady-kiállítása, valamint ekkor állítják fel a hagyományőrzők jurtáját és tábori konyháját a Hunyadi kastély parkjában. A hagyományőrzők vasárnapig különböző bemutatókkal, felvonulással, ostromjátékkal, koncertekkel, könyvbemutatóval szórakoztatják kicsiket és nagyokat.

A gasztronómia kedvelőit a kibővített gasztrosarokkal várják a szervezők, a pénteken megnyitó  kézműves vásáron pedig nyolcvan kézműves kínálja portékáit. A legkisebbeket a Jenő herceg térre költöztetett Gyerekbirodalomban érdekes programokkal, szabadtéri játszóházzal, ringatóval, népi fajátékokkal és jurtával várják péntektől vasárnapig. Szombaton 16 órától a gyerekek az Apacuka Zenekar koncertjén „csápolhatnak”.

Pénteken este az Ismerős Arcok zenél, a szombat esti sztármeghívott Nagy Feró és a Beatrice, vasárnap este pedig első alkalommal lépnek fel Temesváron a Neoton Família Sztárjai.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?