Rendezvénysorozattal ünnepel a tíz éves kolozsvári Ecsetgyár

A 2009-ben alapított kolozsvári független kortárs művészeti tér, az Ecsetgyár tíz éves évfordulóját ünnepli ősszel, egyúttal a jelenlegi kulturális-gazdasági összefüggésekre is reflektálva. A programban előadások, performanszok, kiállítások, kerekasztal-beszélgetések szerepelnek, olvasható a szervezők közleményében.

A rendezvénysorozat október 4-én, pénteken a Pilot kiállítótérben berendezett Kollektív tekintet: minták a mindnyájunkat érintő dolgokból (Privirea colectivă: Mostre din ceva care ne privește pe toți) című kiállítással és a Lateral ArtSpace galériában nyíló Blind Date #2 kiállítással kezdődik. Ugyanaznap Ivo Dimchev bolgár performer is fellép interaktív zenei showjával, a Selfie Concerttel, amelyre már elkezdődött az online jegyárusítás.Október 5-én a /Pe-Trecere 10.0 című beszélgetéssorozatot szervezik meg a kulturális szférában dolgozók és közalkalmazottak részvételével a független művészet esélyeiről.

Októberben és novemberben romániai, magyarországi, ausztriai és bulgáriai vendégelőadásokat tűznek műsorra, a kiállításokat pedig a Pilot Café nevű, bárki számára nyitott vita-, kerekasztalbeszélgetés- és tárlatvezetés-sorozattal egészítik ki.Az ünnepi program túllépi az Ecsetgyár tereit, a Tranzit házban, a Sapientia EMTE Tordai úti stúdiótermében, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház- és Televízió Karán, az Octavian Stroia Dráma és Koreográfia Líceumban is lesznek rendezvények, sőt az egyik kiállítás megszervezésébe a város négy tudományos múzeumát is bevonják. A teljes programot szeptember végén teszik közzé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?