A 11. dráMA fesztivállal indul a székelyudvarhelyi színházi évad

Közelebb hozná a nézőket az alkotókhoz, a színházhoz és egymáshoz a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház 11. dráMA fesztiválja, amely szeptember 16. és 21. között indítja az évadot, derül ki a szervezők közleményéből.

A többek között Bukarestből, Nagyváradról, Kolozsvárról és Kisjenőről érkező tizenkét meghívott előadással együtt a jelen lesz néhány előadás szövegének szerzője is, velük az előadások előtti T.E.A., vagyis Találkozás Egy Alkotóval nevű eseményeken ismerkedhetnek meg a nézők.A szerzőkkel való találkozások mellett a nézők az előadások után rendhagyó közönségtalálkozókon vehetnek részt: bejárhatják a díszletet, megnézhetik a kellékeket és jelmezeket, de lesz Villámrandi is az alkotókkal, ahol a nézők három percig szemtől szemben ülhetnek az előadás bármelyik alkotójával, bemutatkozhatnak, kérdezhetnek, véleményt mondhatnak.

A szeptember 21-ét, a magyar dráma napját megelőző estén koncerttel, Beugróval, sporttevékenységekkel készült a színház, másnap délelőttől egész napos szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket.

A 2019/2020-as évadra hat bemutató előadással készül a Tomcsa Sándor Színház társulata, és további hatot tart műsoron. A négy kijelölt előadás megtekintésére feljogosító bérletek, illetve az összes előadásra érvényes Mecénás bérletek szeptember végéig válthatóak.

Új csapattagokkal bővült a színház

A Tomcsa Sándor Színház több taggal is bővült: újra a társulat aktív tagja Mezei Gabriella színművésznő, illetve többszöri vendég-szereplése után, leszerződött a színházhoz Jakab Tamás színművész, Albert Orsolya színművésznő pedig visszatér a Káosz című előadásba. A társulatot Fekete Ágnes öltöztető és sminkes erősíti, illetve a kreatív csapatot, a közönségszervezés, marketing és PR-kapcsolatokért felelős, és művészeti titkárságot egy olyan csapat vette át, amely erős színházi szakmai háttérrel rendelkezik: Bartha Lóránd, Dunkler Réka, Győrfi Kata és Szabó Janka csatlakozik a színházhoz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?