Erdélyi szakember is dönt ezután a magyarországi filmtámogatásokról


-A A+

A Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagja lesz augusztus 31-től Zágoni Bálint, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője.

Zágoni Bálintot Havas Ágnes, a filmalap vezérigazgatója kérte fel a grémium tagjának, az újonnan kinevezett tag megbízása két évre szól.

Zágoni Bálint a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője, 2009-től a Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle főszervezője, 2007-től a Filmtett Workshop szervezője, 2013 óta a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál magyar programjának kurátora. Rendezőként és forgatókönyvíróként számos dokumentumfilmet jegyez, köztük a kolozsvári filmgyár történetét feldolgozó A Sárga csikó nyomában és a Janovics Jenő, a magyar Pathé című portréfilmet. Márciustól helyettes tagként dolgozott a Filmszakmai Döntőbizottságban.Augusztus 31-től a Filmszakmai Döntőbizottságot Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fekete Ibolya filmrendező, Havas Ágnes, a filmalap vezérigazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, valamint Zágoni Bálint, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője alkotja.

Kovács András Bálint a továbbiakban helyettes tagként segíti a Filmszakmai Döntőbizottság munkáját, megbízása két évre szól. Az ELTE Filmtudomány tanszékének vezetője a filmalap 2011-es alapítása óta a grémium tagja volt.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X