Az erdélyi kastélyok „követeit” képezik Válaszúton, jelentkezőket várnak

Az erdélyi kastélyok ügyét képviselő „követeket” keres koraőszi ingyenes táborába a Kastély Erdélyben program és a PONT-csoport. Azokat várják, akik szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy ezek a műemléképületek visszakerüljenek az erdélyiek mentális térképére.

A szeptember 1. és 7. között megszervezett táborban olyan követeket szeretnének „kiképezni”, akik majd tevékenységek, rendezvények szervezésében segédkeznek, vagy bármilyen formában hozzájárulnak az erdélyi kastélyok tematizálásához, revitalizációjához, ezzel kiegészítve a Kastély Erdélyben programot, derül ki a tábor leírásából.A szervezők olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szívükön viselik az erdélyi kastélyok ügyét, szeretnének közelebbről és aktívan is foglalkozni velük általában, vagy akár egy adott kastéllyal.

A tábor elméleti része (vidékfejlesztés, turizmus és művészettörténet) és a választható műhelyfoglalkozások (közösségi menedzsment (community manager), kulturális menedzsment és design thinking) Válaszúton zajlanak, emellett kastélylátogatások lesznek szeptember 4-én Hunyad megyében, szeptember 7-én és 8-án Maros, Kovászna és Brassó megyében.

Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának (DRI) támogatásával megvalósuló táborban a részvétel ingyenes, a résztvevőknek szállást, étkezést, a tereplátogatásokon az utazást és pólót biztosítanak, a Válaszútra utazást maguknak kell megoldaniuk. Jelentkezni augusztus 23-án este 23:59-ig lehet online űrlap kitöltésével.

Kapcsolódók

Kimaradt?