Kányádi „sétálni megy” Kolozsváron

90 éves lenne Kányádi Sándor, emlékéve alkalmából könyves játékot hirdet a Koinónia Kiadó a Kolozsvári Magyar Napok alatt.

„Néhány könyvet útjára indítunk Kolozsváron, és a könyvvel együtt a gondolatokat is” – írják facebookos felhívásukban a szervezők. Azok, akik szeretnének részt venni a játékban, augusztus 16-án átvehetnek a Koffer könyvesboltban egy Kányádi-kötetet, amibe nyugodtan lehet firkálni, sőt, ez a játék lényege: „olvass belőle a nap folyamán egy verset. Húzd alá, ami tetszett, írd mellé, amit gondolsz. Írd be a könyv végére a neved, és az olvasás helyszínét. Majd minél hamarabb add tovább a könyvet, úgy, hogy elmagyarázod a feladatot hozzá a kiválasztottadnak” – olvasható a közleményben.

A cél, hogy a Kányádi-kötetek minél több emberhez eljussanak, ezért arra kérik a résztvevőket, hogy egy napnál tovább ne tartsák maguknál a könyveket. Ezek augusztus 26-án kell visszaérjenek a könyvesboltba, ahol a teleírt oldalakat befényképezik, majd elkészítik a kötetek térképét, így kiderül, hogy Kányádi merre „sétált” a Kolozsvári Magyar Napokon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?