Hatvan év feletti és kipróbálná a színházcsinálást? Akkor ez érdekelheti!

A Shoshin Színházi Egyesület olyan 60 év feletti kolozsváriakat keres, akik aktívnak és nyitottnak érzik magukat arra, hogy 2019 szeptemberében egy 6 napos kihagyhatatlan színházi élményben legyen részük.

Az egyesület Facebook-oldalán közzétett közleménye szerint a lehetőség azoknak szól, akik valaha eljátszottak már a gondolattal, hogy milyen lenne nem csak nézőként, hanem szereplőként részese lenni egy előadásnak; akik szeretnének olyan gyakorlatokat kipróbálni, amelyek jótékony hatással vannak testre-lélekre; akik közösségi élményeket, találkozásokat keresnek, vagy csak ismerkedni szeretnének valami újjal.

 

A Shoshin Színházi Egyesület tagjai az ATIPIA európai uniós projekt keretében vettek részt egy angliai tapasztalatcserén, ahol megtekintették Teresa Brayshaw rendező előadását hét önként jelentkező nyugdíjassal, akiknek azelőtt semmiféle színészi tapasztalatuk nem volt. Az előadás a „Beszéljünk a korosztályomról” címet kapta, a szereplői pedig kipróbálhatták magukat egy kortárs színházi alkotófolyamatban, és olyan témákat beszélhettek meg a színház eszközeivel, mint: idősödés, történetmesélés, színházcsinálás, gyakorlás és kutatás, önéletrajzi stratégiák. Az előadás valóban egy beszélgetést mutatott be; a szereplők tabuk nélkül beszélgettek egymással, a nézővel, néha pedig önmagukkal. Szó esett nehézségről és egészségről, felejtésről, fiatal generációról, visszavonulásról.

A jelentkezők szeptember 13–18. között tapasztalt előadóművészek vezetésével merülhetnek el a színházcsinálás rejtelmeiben. A program ingyenes, a szervezők napi étkezést biztosítanak. Jelentkezni a 0720 068 419 telefonszámon vagy a shoshin.mail@gmail.com e-mail címen lehet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?