Hét órás koncert, buli a villamoson – így telt az Untold második napja

Nagy népszerűségnek örvend az Untold fesztivál ötödik kiadása, összesen 360 000 látogatóra számítanak a szervezők. Az első napon 90 ezer ember fordult meg, de a második nap se voltak kevesebben – a szervezők 95 ezer fesztiválozót számoltak –, hiszen a Kolozsvár Arénában a holland származású lemezlovas, Armin van Buuren zenélt, akit örömkönnyekkel küszködve vártak rajongói. 

Az este másik nagy sztárfellépője, a senki által nem várt eső, sajtótájékoztatót ugyan nem tartott, de mégis úgy tűnik, hogy tetszik neki Kolozsvár legnagyobb fesztiválja, eddig mindkét napon fellépett. Kimondottan kellemes idő volt a pénteki kora esti órákban, de sajnos nem tartott sokáig. A zuhogó eső elől mi az Arénába menekültünk, a bejárat melletti lépcsőkön húztuk meg magunkat.

Ha tetővel a fejünk felett buliznánk

A fesztiválon két fedett és egy félig fedett bulihelyiség található. A két fedett közül az egyik egy minidiszkóvá alakított villamos. Itt már délután rengetegen buliztak, a sok ugráló ember csak úgy ide-oda lökdösött. Aki itt keresett menedéket, az valószínűleg nagyon leizzadt, mégis úgy tűnt, megérte, mert a hangulat fergeteges volt.

A sportcsarnokba is sokan húzódtak be, de a legtöbben nem csak az eső miatt. Itt található a látványos Galaxy techno színpad, amin a világhírű boszniai-német származású Solomun és a szintén német származású Boris Brejcha is fellépett. Mindkét koncertet nagyon vártuk, de sajnos egyáltalán nem volt helyünk táncolni és levegőt is alig kaptunk a tömegben. A teltház miatt egy idő után nem is engedték be az embereket, ezért sokan a folyosókon ülve, vagy ledőlve várták, hogy csillapodjon a kinti vihar. 

A nagyszínpadon zenélő Armin Van Buuren koncertjét nem csak a rajongók várták. Köztudottan nagyon közel áll a szívéhez az Untold fesztivál, mert minden évben hatalmas szeretet fogadja Kolozsváron. Legújabb videóklippjét is nálunk forgatja, aminek szereplői a kolozsváriak lesznek. Már órákkal a koncert kezdete előtt ott álltak a rajongók a színpad előtt, hogy minél közelebb lehessenek kedvenc előadójukhoz. 

Bár az Arénának vannak fedett részei is, a buli-zónában bőrig ázhattak a fesztiválozók, de nem bánták. A holland sztár hét órán keresztül zenélt. Ezen a koncerten is teltház fogadott, a lelátóról jól látszott, hogy milyen felfoghatatlanul sokan vannak. Amikor reggel hétkor arra sétáltunk, még akkor is egy kisebb tömeg táncolt és kiabált önfeledten. Show-ját egyébként a kolozsvári román opera közreműködésével nyitotta meg. 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?