Nyári szabadtéri moziestek – nagyváradiak előnyben!

Fotó: oradeasummerfilm.ro

Harmadszor tartják meg az Oradea Summer Film elnevezésű vetítéssorozatot Nagyváradon. A váradi vár sáncában az említett időszakban a Cannes-i, a velencei és a berlini filmfesztiválokon vetített és/vagy díjazott alkotásokat láthatnak a nézők.

A nagyváradi vár sáncában megrendezett mozis estek különleges kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak, nem beszélve arról, hogy a filmtermés élvonalába tartozó alkotások között válogathatnak az érdeklődők. A filmvetítések minden nap 21 órakor kezdődnek, a nézőket például babzsákokkal várják, de saját takarót is vihet, aki leheveredne, fagylatot, rágcsálnivalót és üdítőt pedig a helyszínen vásárolhatnak.

Az első hétvége a román filmeké, augusztus 9-én, csütörtökön a California Dreamin’-t láthatják a nézők, az idei kiadásban még francia, izlandi, norvég, német, török, amerikai és kolumbiai alkotásokat vetítenek. Augusztus 14-én tekintheti meg például a közönség Eric Poppe filmjét, melyben a norvégiai, Utoya szigetén 2011-ben elkövetett tömegmészárlást egy fiktív szereplő, a 19 éves Kaja tekintetén át követi. A filmetítések augusztus 18-ig tartanak, és remek esti programot jelenthetnek a filmkedvelők számára, akik szabadtéri vetítésen, jó társaságban nézhetik meg a díjazott alkotásokat.

A filmekről bővebben a https://oradeasummerfilm.ro/ oldalon tájékozódhatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?