Leforgatták Krasznahorkai Balázs erdélyi családi drámáját a Radnai-havasokban

Befejezte a forgatást és már az utómunkánál tart az Erdélyben játszódó A völgy című filmdráma stábja. A Molnár Leventével és Babai Dénessel készülő filmet a Radnai-havasokban vették fel.

A magashegyi erdélyi faluban játszódó apa-fiú történet forgatásáról a filmet 289 millió forinttal támogató Magyar Nemzeti Filmalap közölt felvételeket. Az erdélyi származású orvos (Molnár Levente) a történet szerint édesapja temetésére tér vissza Budapestről szülőfalujába, ahol tizenöt éve nem látott kamasz fiával is találkozik, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.A völgy forgatókönyvét Krasznahorkai Balázs rendező Lovas Balázzsal és Lengyel Balázzsal, a Lajkó - Cigány az űrből című film alkotóival közösen jegyzi. A hegyi filmdráma operatőre Réder György, producerei Reich Péter (1945, Parkoló) és Szántó Gábor, a film a Pipacsfilm és az Aga Media gyártásában készül.

Krasznahorkai Balázsnak ez az első nagyjátékfilmje, korábban erdélyi özvegyasszonyokról forgatott dokumentumfilmet (Omori asszonyok) és Nemes Jeles László munkatársaként dolgozott az Oscar-díjas Saul fia forgatásán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?