Ingyenes argentin tangó adja meg a nyár ritmusát Sepsiszentgyörgyön

Argentinian Soul címmel tart ingyenes táncoktatást, majd koncertet Sepsiszentgyörgy főterén a Buenos Aires-i José Almar csütörtök este. Ezzel a koncerttel indul a Diákok éve keretében szervezett Ütős nyár Sepsiszentgyörgyön! programsorozat.

José Almar 1984-ben született az argentínai Buenos Airesben. 2006 óta járja a világot, három kontinensen, húsz országban és számtalan városban lépett már fel, tartott foglalkozásokat. A művészet világában meglehetősen sokoldalú egyéniség: ért az énekléshez, gitárjátékhoz, tánchoz, színjátszáshoz, festéshez, digitális designhoz, mindemellett pedig kiváló tanár is. Kreatív, spontán jellem, de egyszersmind elhivatott és rendkívül alapos mindenben, amihez hozzákezd.José Almar dzsesszes hangzásvilágú zenei stílusát első sorban az argentin tangó ritmusai határozzák meg, de repertoárjában helyet kapnak majd argentin soul, valamint egyéb hagyományos, gitáros-énekes dallamok is, amelyekre már gyakorlott lépésekkel ringatózhat az, aki részt vesz a 15-től 17 óráig tartó szintén ingyenes csoportos tangó táncoktatáson a Kónya Ádám Művelődési Házban, derül ki a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal közleményéből.

A táncoktatásra elsősorban diákok jelentkezését várják (de nem csak, és, ami fontos: tánctudástól és spanyol nyelvtudástól függetlenül), július 17-éig a program@kultur.ro e-mail címre.

A Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház közös programsorozata július 26-án a magyarországi SzájArt project Beatbox-koncertjével, augusztus 2-án a szintén magyarországi Talamba együttes változatos ritmusaival, 16-án a Sepsiszentgyörgyi Dobiskola learn2drum projektjével, 23-án pedig Ádám Julcsi és Török Csongor Láng-Hang című produkciójával várja a nyaraló fiatalokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?