banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Ausztrál tűzzsonglőr nyert a szatmári utcazene-fesztiválon

A világ minden pontjáról Szatmárnémetibe érkeztek az utcazene és az utcai művészetek művelői a hétvégén, még az Italy’s Got Talent tehetségkutató győztese is fellépett. A szervezők bejelentették a fesztivál következő kiadásának időpontját.

Több ezer fős közönség hallgatott 120-nál is több produkciót, összesítettek a szervezők. Közleményük szerint a 2017-es Szatmári Utcazene Fesztivál győztese, Cezar Habeanu vezette zsűri a legjobban teljesítő fellépőnek járó 2000 eurós első díjat az ausztráliai Chris Blaze tűzzsonglőrnek ítélte, a második díjat, amely 1000 euró pénzjutalommal járt a két marseille-i beatbox burleszk bohóc kapta, akik a lendületes zenés cirkuszi műfaj nagy nevettetői. A harmadik, 500 eurós díjat pedig a szlovák Martin Harich vihette haza. Az 1000 eurós közönségdíjat Moses Concas, a 2016-os Italy’s Got Talent győztese kapta meg. A zsűri két 250 eurós különdíjat is kiosztott, mégpedig a szlovák ősi huligánfolkot játszó Varkocsnak és az olasz kötéltáncos párosnak, az Autoportanténak. A Veszprémi Utcazene Fesztiválra a szatmári Cloud együttes jutott tovább. A fesztivál legjobb perkúciósait a Torro Perro jóvoltából két Szatmárnémetiben készült cajonnal is jutalmazták, egyiket Martin Harich, másikat pedig a MEM együttes kapta meg.

 

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a legfontosabb helyi vállalkozók támogatásával megszervezett utcazene-fesztivált hét színpadon szervezték meg. A szervezők a következő évi időpontot is bejelentették: 2020-ban július 11. és 13. között várják az érdeklődőket.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?