Fontos tudnivalókat tettek közzé az Electric Castle szervezői

Több mint 300 ezer négyzetméternyi területet készítettek elő a bonchidai Bánffy-kastély körül az Electric Castlere. Az ország egyik legnagyobb zenei fesztiválja szerdán 14 órakor nyitja meg a kapuit, a szervezők pedig összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat.

A belépőként szolgáló karkötőt már kiutazás előtt, hétfőn vagy kedden fel lehet venni Kolozsváron, a Iulius Mallnál és a futballstadionnál (Kolozsvár Aréna) kialakított standoknál, így a szervezők reményei szerint felgyorsul a bejutás a fesztivál területére. Ugyanígy szinte minden előkészület – a minibankkártyaként is szolgáló karkötő feltöltésétől az esetleges parkolójegy-váltásig – előzetesen megoldható az interneten.Fontos tudni, hogy a jegyek névre szólóak, a 12 éven aluliak számára ingyenes a belépés, 15 éves korig nagykorú kísérővel lehet belépni a fesztiválra, a 16 és 18 év közöttiek pedig csak írásos szülői beleegyezéssel vehetik át a karkötőjüket.

Bonchidára idén is az éjjel-nappal közlekedő buszjáratokkal lehet a legkényelmesebben kijutni. A buszszolgáltatás szerdán reggel 8 órakor indul és a jegyek máris beszerezhetőek online vagy az autóbuszmegállóban (a Horia Demian sportcsarnoknál és a Iulius Mallnál), fesztiválkarkötővel vagy készpénzzel.

A Bonchidán áthaladó vonatok kivétel nélkül megállnak a falu állomásán (a menetrend ide kattintva elérhető), de jó tudni, hogy a fesztivál területe még jó félóra gyaloglásra van a vonatállomástól.

Személyautók részére 5000 parkolóhelyet biztosítanak a szervezők és a parkolójegy előzetes megváltását javasolják.

A helyszínen idén is szupermarket, sőt mosógépek és zárható szekrények növelik a kényelmet. A fesztivál területére vonatkozó szabályzatot érdemes még csomagolás előtt elolvasni, hogy ne érjen meglepetés.

A szervezők külön Safety Line hívószámot hoztak létre, amelyen bármilyen agressziót jelenteni lehet, illetve segítséget kérni, ha valakit atrocitás ér: 0740221022.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?