Cseppben a tenger: a részletekre koncentrál a 24. Minimum Party alkotótábor

Július 31. és augusztus 11. között huszonnegyedik alkalommal lesz Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum a már évek óta megszokott helyszínen, a Hargita megyei Kászonaltíz község közelében, a Tiszás patak torkolatánál. Július 30-ig várják az online jelentkezéseket.

A szervezők meghirdették az alkotótábor idei mottóját, amely: cseppben a tenger. „Keressük a kicsiben megnyilvánuló nagyságot, a részben az egészet. A képletet, ami létrehoz struktúrákat. De kiegészíthetjük ezt azzal a mondással is, hogy az ördög a részletekben rejlik, ami pont az előbbi ellenkezőjére utal. Minden nagyszerű terv kivitelezésében, a részletekben ott rejtezhet a gonosz, az elfogadhatatlan, vagy egyszerűen a hiba lehetősége. Mivel az éremnek mindkét oldalát meg szoktuk vizsgálni, jó minimumparty-s módra, keressük most is az angyalt és az ördögöt – a részletekben” – írják közleményükben.Az alkotóműhelyek a következők: zeneműhely – Miqueu Montanaro (Franciaország) vezetésével, vizuális műhely – Pál Péter (Marosvásárhely) vezetésével, fotóműhely – Mosberger Róbert (Mór-Magyarország) vezetésével, videóanimációs műhely – Hátszegi Zsolt (Csíkszereda) vezetésével és filmes dokumentáció készítése Schneider Tibor (Kolozsvár) vezetésével, mozgásszínház (pantomim) műhely – Bölöni Endre / Dix (Budapest) vezetésével,  építészet műhely – Márton Ildikó (Székelyudvarhely) vezetésével, íróműhely – Vida Gábor (Marosvásárhely) vezetésével, kézműves műhely – Pusztai Fruzsina (Kolozsvár) vezetésével, filozófia műhely – Pálfalusi Zsolt (Budapest) vezetésével, kísérleti színházműhely – Szabó Attila (Miskolc) vezetésével.

Az Román Kormány Etnikumközi Kapcsolatok Főosztálya (DRI), Nemzeti Kulturális Alap (Budapest), Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány (Kolozsvár) támogatásával megszervezett alkotótábor nyitott úgy a szakmabeliek, mint a művészetkedvelők számára. A közös alkotás, a résztvevők spontán kapcsolatépítése és (nem utolsósorban) a kikapcsolódás hozza létre azt a valóban nem hétköznapi közösségi élményt, ami a Minimum Party alkotótábort egyedivé teszi a hozzá hasonló rendezvények palettáján.

A műhelyleírások és a tábor részletes meghirdetése a www.minimumparty.org honlapon található. Bejelentkezni július 30-ig lehet a honlapon vagy a tábor helyszínén július 31-én.

Kapcsolódók

Kimaradt?