Saját magukat játsszák a thaiföldi barlangi mentőakció résztvevői egy filmben

Az egy éve történt sikeres thaiföldi barlangi mentőakció több szereplője játszik az eseményről szóló játékfilmben, amelyet még ebben az évben műsorra tűznek a thai mozik.

Jim Warny belga mentőbúvár, Erik Brown kanadai és Mikko Paasi finn búvároktatók, Tan Xiaolong barlangi búvároktató is szerepet vállalt a filmben, sőt az eseményekről tudósító Todd Ruiz amerikai újságíró is riportert alakít majd, írja a Variety.A The Cave című filmet a thai-ír Tom Waller rendezi, a forgatókönyvet Don Linder és Katrina Grose közreműködésével írta. Együtt dolgoztak a The Last Executioner című filmen is, amely az utolsó thai kivégzőtisztről szólt.

A 12 iskolás fiút vezető fociedzőt Ekawat Niratworapanya helyi sztárszínész alakítja. A forgatáson több száz statiszta is részt vett, közülük is többen jelen voltak a valós eseménynél.

A Tham Luang-barlangi mentőakció 2018 júniusában történt, amikor egy 12 gyermekből és egy felnőttből álló csoportot mentettek ki egy vízzel elöntött barlangból. A mentőakcióról, amelyben több mint ezer személy vett részt, több filmterv is készült, egyelőre kérdéses, hogy ezekből hány valósul meg. A Kőgazdag ázsiaiakat (Crazy Rich Asians) gyártó Ivanhoe Pictures például sorozatot fejleszt a Netflixnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?