Látogatható Nagyvárad új patikamúzeuma, a több mint kétszáz éves Gránátalma

Állandó kiállítóhelyként várja látogatóit a nyári-őszi időszakban a májusban nagy közönségérdeklődés mellett átadott Gránátalma Patikatörténeti Gyűjtemény Nagyváradon, közölte a Római Katolikus Püspökség.

A Fő utca 33. szám alatt, az egykori Irgalmasrendi Kórház épületének földszintjén található, a közel 250 esztendős Gránátalma szerzetesi patika helyiségeiben berendezett gyűjtemény minden héten keddtől szombatig, 10 és 17 óra között tart nyitva.A látogatók megtekinthetik gyógyszertár eredeti formájában fennmaradt és helyreállított officináját, megismerkedhetnek a Betegápoló Irgalmasrend-, illetve a rend nagyváradi házának történetével, valamint betekintést nyerhetnek a 18–19. századi orvoslás és gyógyszerkészítés izgalmas világába.

Előzetesen bejelentett csoportok számára ingyenes magyar, román és angol nyelvű tárlatvezetést biztosítunk. A csoportok jelentkezését a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Vallásturisztikai Irodája fogadja az alábbi e-mail címen, illetve telefonszámon: tourinfo@varad.org, +40/771/612-714. Belföldi iskolai csoportok számára a kiállítás 50 százalékos kedvezménnyel látogatható.

Kapcsolódók

Kimaradt?