Erdélyi társulatokat díjaztak a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján

Több erdélyi produkció díjat nyert a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, amelyet június 21. és 29. között szerveztek meg.

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Három nővér című előadásának a sajátos látványvilágért és az egyéni látásmódért, a Kézdivásárhelyi Városi Színház Grönholm-módszer című előadásának pedig a színvonalas színészi összjátékért ítélte oda megosztva az Emberi Erőforrások Minisztériumának Díját a 31. alkalommal megszervezett fesztivál zsűrije.

A Figura Stúdió Színház Albu István rendezte produkciójának zenéje is elismerésben részesült: Bocsárdi Magor a legígéretesebb tehetségnek járó Teplánszky-díjat nyerte a Három nővér és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban bemutatott Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadások zenéjéért. A Sam, avagy felkészülés a családi életre a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koprodukciója, amely szintén több elismerést kapott. Erdei Gábor, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színésze az előadásban nyújtott rendkívüli alakításáért kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Díját. A Diákzsűri oklevelét ezért az előadásért a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színészhallgatói kapták meg, Korodi Jankát pedig külön is díjazták a legkifejezőbb színpadi mozgásért.

A nagyváradi Szigligeti Színház Apátlanul című előadásában nyújtott epizódalakításáért Dobos Imrét díjazta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, Radnai Annamáriát pedig posztumusz díjazták a dráma fordításáért és fordítói életművéért.

A fesztivál díjazottjainak teljes listája itt elérhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?