Évadzáró előadás a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban


-A A+

A Tamási Áron Színház Maria Wojtyszko Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadásával zárja a 2018/2019-es évadot június 19-én 19 órától a színház Nagytermében. Az előadás a sepsiszentgyörgyi társulat és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves magiszteri képzéses színészhallgatóinak koprodukciója – közölték szerdán a szervezők.

Bocsárdi László sepsiszentgyörgyi rendezése Wojtyszko kortárs lengyel darabjának magyar ősbemutatója. A tizenhárom éves kamasz szemszögéből láttatott groteszk családtörténetben Schultz néni szerepét Tóth Eszter Nikolett egyetemi hallgató helyett a sepsiszentgyörgyi társulat színésznője, Szalma Hajnalka veszi át.

Nagy B. Sándor kritikája szerint „Wojtyszko darabja emberközeli, valóság közeli, és egyértelműen róluk szól: a mai fiatalokról. Ezért inkább az a tendencia érződött az előadásban, hogy elidegenítsék, megemeljék a szöveget, a művészet eszközeivel egy kissé elrajzolttá tegyék azt a kegyetlenül realista képet, amit a szerző elénk tár”.

Az előadásban a tizenhárom éves Sam főszerepében Erdei Gábort láthatjuk, aki az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Radu Afrim Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadásában nyújtott alakításáért.

A kortárs lengyel drámairodalom egyik legfrissebb darabját a Tamási Áron Színház legközelebb a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiváljának keretén belül játssza június 28-án, pénteken, a Művészetek Házában.  

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X