Amatőr színjátékosok találkoznak Sepsiszentgyörgyön

Hétvégén az amatőr színházcsoportok számára szervez találkozót Sepsiszentgyörgyön az Osonó Színházműhely a Művészeti és Népiskolával közösen. A Színjátékosok 5. Találkozójára szombaton és vasárnap kerül sor a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióban. Az eseményre tíz csapat tíz előadása, mintegy 100 résztvevő jelentkezett be Illyefalváról, Nagyborosnyóról, Kovásznáról, Sepsiszentgyörgyről, Brassóból, Panciuból, Székelyudvarhelyről és Marosvásárhelyről.

A színjátékosok találkozójának célja a csoportok közti kapcsolat megerősítése, valamint a program részét képező szakmai tanácskozások és műhelyfoglalkozások, ugyanis a nem versenyjellegű találkozóra benevezett tíz színjátszó csoport szombaton mutatkozik be a nagyközönség előtt, így reggel 9 órától este 7 óráig, hozzávetőlegesen óránként lehet megtekinteni ingyenesen egy-egy előadást, majd vasárnap a résztvevők Fazakas Misi és Mucha Oszkár irányításával egy szakmai műhelymunkán vehetnek részt.

Szombaton reggel 9.20-tól a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum román drámatagozata a Goldoni műveiből összeállított Commedia dell Arte című darabot mutatja be Fatma Mohamed rendezésében. 10.10-től a brassói Grimasz csoport a Legyek ura nyomán készült, Nincs, miért című darabot játssza Bálint Ferenc rendezésében. 11.15-től az illyefalvi Hármasfogat Az amerikai rokon című kabaréjelenetet mutatja be Henning Emese rendezésében. 11.45-től a Plugor Sándor Művészeti Líceum magyar drámatagozata az Antigoné- ahogyan mi látjuk című előadást játssza Fazakas Misi és Mucha Oszkár rendezésében.

12.45-től a nagyborosnyói Pakucs Etelka mutatja be A fiam lakodalma című darabot. 14.45-től a panciui Protha Színház a Különös éjféli történet egy kutyával című előadást mutatja be Cătălin Sfîrloagă rendezésében. 16.05-től a marosvásárhelyi Kamaszok a Kozsik József által rendezett Laborkukacponthu című darabbal állnak színpadra. 17.10-től a székelyudvarhelyi SGR Projekt a Balogh Bálint által rendezett A Kisherceg visszatér című darabot mutatja be. 18.20-tól a marosvásárhelyi Refi Színpad a Váltó-láz című előadást mutatja be Márton Csilla rendezésében. Szombaton 19.05-től a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad pedig a Karinthy Frigyes: A cirkusz című pszicho-drámát játssza Molnár János rendezésében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?