Népzenétől lesz hangos a Perkő a hét végén

Szombaton a Kézdiszentlélek fölötti szent hegyen, a Perkőn szervezik a 14. Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozóját.

A sokszínű magyar néptáncörökség bemutatását és továbbadását célzó, gyerekcentrikus rendezvényen Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Bákó és Szeben megyékből 48 néptáncegyüttes több mint ezerháromszáz tagja ropja majd a táncot.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a Kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal közös szervezésében június 15-én, szombaton immár tizennegyedik alkalommal gyűlnek össze a térség fiatal népzenészei és táncosai a perkői hegyen, ahol a XIV. századi, Szent István-kápolna közelében felállított szabadtéri kőszínpadon ropják reggeltől éjszakáig.

Az eseményt a Cimborák Bábszínház A buták versenye című mesejátéka nyitja, majd szombaton 11 óra és 19:20 között a tánccsoportok bemutatkozására kerül sor. 19:30-tól a budapesti Üsztürü zenekar népzenei koncertje alapozza meg a hangulatot a 20:30-kor kezdődő szabadtéri, tábortűz mellett zajló táncházhoz.

Az  egésznapos rendezvényen kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, barantabemutatóval, Perkő-mozival és táncházzal várják az érdeklődőket.

Kapcsolódók

Kimaradt?