Máramarosban játszódó magyar filmdráma főszereplője Molnár Levente

Elkezdődött és július közepéig tart Krasznahorkai Balázs A völgy című első filmjének forgatása, amelynek főszerepét Molnár Levente alakítja, közölte Facebook-oldalán a filmet támogató Magyar Nemzeti Filmalap.

Az Apró mesékben, a Saul fiában, és a Napszálltában is játszó erdélyi színész Bálintot, az orvost alakítja, aki édesapja temetésére tér vissza Budapestről a szülőfalujába, a Máramarosi-havasok közé, ahol tizenhét éve nem látott fiával is találkozik, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.A filmben Babai Dénes, Kovács Lajos (Az ajtó, A nagy füzet) és Orbán Levente (Guerilla, Kojot, Napszállta) is szerepel.

A Pipacs Films és az AGA Media gyártásában, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készülő mozi operatőre Réder György, forgatókönyve a Lajkó - Cigány az űrben írópárosa, Lovas Balázs és Lengyel Balázs. A rendező, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott, rövidfilmjei mellett erdélyi özvegyasszonyokról szóló Omori asszonyok címmel dokumentumfilmet rendezett. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?