Miniévaddal várják a nézőket a Szigligeti Színház társulatai

Az évad végéig ismét műsorra tűzik a 2018/2019-es évadban bemutatott produkciókat a nagyváradi Szigligeti Színházban, a szervezők ugyanakkor közönségtalálkozókkal, kiegészítő programokkal és társulati díjátadóval várják az érdeklődőket, közölték.

Az évad retrospektív színházi eseményét a Lilliput Társulat nyitotta május 22-én a Hollós Mátyás című előadással. Ezt követően, május 28-án az Óz, a nagy varázsló, május 29-én a Trón alatt a király, és a Túl a Maszat-hegyen látható.

A miniévados előadások sorát a Nagyvárad Táncegyüttes folytatja: június 3-án 17 órától az Aranyos szegelet, 20 órától a Bardo, június 5-én, 17 órától a Vakfolt, 20 órától pedig az Idegen című stúdióelőadásokat tekintheti meg a közönség.

Szavazz a kedvencedre a Szigligeti Társulatnál

A Szigligeti Társulat Miniévadára június 18-23. között kerül sor. A hatnapos eseménysorozatot június 18-án Füst Milán Catullus című drámája nyitja, amelynek különlegessége, hogy a Szigligeti Stúdió két különböző terében játszódik. A Catullus középpontjában a szenvedély, a szerelem, a gyötrelmes játszmák, a lélek kifürkészhetetlensége áll. A történetben Metellus, Clodia és Catullus szövevényes kapcsolatainak, ármánykodásainak lehetünk tanúi. A bonyodalmas szerelmi történet az elkerülhetetlen vég felé viszi a szereplőket.

Június 19-én ifj. Kovács Levente és Kardos M. Róbert bravúros kettősét tekintheti meg ismét a közönség a 17 órától műsorra tűzött Kövek a zsebben című előadásban, amely egy ír falucska életét felforgató hollywoodi forgatás történetét eleveníti fel. A Miniévad második napján, 19 órától a szilveszterkor bemutatott, méltán népszerű Naftalin című Heltai Jenő-bohózatot tekintheti meg a közönség.A Miniévad június 20-án Csehov Apátlanul című drámájával folytatódik, amelyet Stuber Andrea magyarországi kritikus blogjában az év legjobb előadásai között szerepel. A fiatal, szenvedélyes és ugyanakkor szertelen tanító történetén keresztül a szerző, illetve Botos Bálint rendező az emberi kapcsolatok kendőzetlen boncolgatására tesz kísérletet.

Június 21-én Egyéjszakás kaland címmel hirdet színházi ünnepet a Szigligeti Társulat, amelynek indításaként 19 órától William Shakespeare Szentivánéji álom című előadását tekintheti meg a közönség.

Június 22-én, szombaton 16:30-tól Székely Csaba Bányavakság című nagysikerű tragikomédiájával, és 19 órától a közönség, valamint a szakma körében osztatlan sikert arató Matei Vișniec-előadással, a Napnyugat Expresszel folytatódik a Miniévad.

Az előadásokhoz kapcsolódóan, június 19-én, 20-án és 22-én erdélyi és magyarországi kritikusok által vezetett közönségtalálkozókra is sor kerül, az esti előadásokat követően.

Június 23-án, a Miniévad zárónapján Lionel Bart Olivér! című musicaljét tekintheti meg a közönség, amelyet követően társulati díjátadó ünnepséget szervez a színház. Ennek keretében kerülnek átadásra a szakmai zsűri által odaítélt Nívódíjak, ugyanakkor a legnépszerűbb színművésznek járó Közönsédíj is. A közönségdíjas színészre a Szigligeti Színház weboldalán, illetve az előadások alatt kapható űrlapok segítségével szavazhatnak az érdeklődők.

A Miniévad előadásaira jegyek és kedvezményes, 20 lejes árú, három előadást tartalmazó bérletek már kaphatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőn és csütörtökön 10-15, kedden, szerdán és pénteken 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt), illetve online.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?