Delahoya fesztivál: alakul a program

Az ország legrégebbi elektronikus zenei fesztiválja, a 17. kiadásánál járó kolozsvári Delahoya bebiztosította magát, ami a minőségi trance, techno, house és underground elektronikus zenei irányzatokat illeti. Június 14-15-én ugyanis olyan produkciók lépnek fel a Gorbó völgyében szervezett fesztiválon, mint a COSMIC GATE, a STEREO MCS VS BAM (Jungle Brothers) - DJ set, a Tiefschwarz (Ali DJ set) / Souvenir/ Berlin, illetve az egyik legjobb román elektronikus zenei csapat, a Şuie Paparude.

4 lemez, 28 single, 46 remix, 4 b2b-válogatás, több mint ezer fellépés és milliónyi elégedett rajongó – röviden így foglalható össze az elektronikus zene történetének egyik legsikeresebb és leghosszabb életű duója, Nic és Bossi, alias a COSMIC GATE karrierje. Olyan slágerekkel, mint a Not Enough Time, Body of Conflict, Analog Feel és az F.A.V., illetve olyan meghatározó szerzeményekkel, mint a Fire Wire vagy az Exploration of Space, a Cosmic Gate megérdemelten kapaszkodott a DJ Mag top 100-ának 25. Helyéig (2009). A duó trance/progressive/electro hibridje a világ minden sarkában meggyőzi a partizókat, és ez a Delahoya fesztiválon is így lesz, ahol június 14-én lép színpadra a Cosmic Gate.

A brit Stereo MCs a világ egyik legjobb élő showjával és hatalmas dalokkal nyomta rá a bélyegét az utóbbi két évtized pop és dance zenéjére. A sok kritikus által Nagy-Britannia egyik legemblematikusabb zenekar több Brit Awards díj birtokosa, jelölték őket Mercury díjra, és többmillió lemezt adtak el, de most valami újjal próbálkoznak: egy nagyívű és bombasztikus DJ settel. A leginkább valószínűleg a Connected című 1992-es világszintű slágeréről ismert Stereo MCs két tagja, Rob Birch és Nick Hallam a Jungle Brothers tagjával, BAM-mal érkezik június 15-én a Delahoyára egy 360 fokos mash-up mix-szel, amelyben oldschool is és newschool dance, drum and bass és electro, house és dubstep, sőt hip-hop és rengeteg meglepő pillanat is helyet kap.

Az újrahasznosított trendek világában a Tiefschwarz (sötétfekete) a legklasszikusabb színárnyalat. A Tiefschwarz – Ali és Basti Schwarz duója – 1997-ben alakult, és első kislemezük, a Music egyből hatalmas siker lett, amit a Ral 9005 album követett. Ali és Basti a kétezres években az elektronikus zene feltámadásának középpontját képező városba, Berlinbe költözött. Az évek során több tucatnyi kislemezt, lemezeket és számos remixet jegyeztek, többek közt a Depeche Mode, Madonna vagy Missy Elliott számára. A Delahoya rajongói biztosak lehetnek benne, hogy június 14-én a Gorbó völgyében a Loveparade hangulatát idéző élményben lehet részük Tiefschwarz (Ali DJ set) (Souvenir/ Berlin) társaságában.

Románia elsőszámú elektronikus zenei csapata, a Şuie Paparude húsz éves karrierje során számtalan slágerrel örvendeztette meg rajongóit. Hét lemezt aztak ki, a Depeche Mode menedzsmentje őket választotta előzenekarnak első romániai koncertjükhöz, és egy hollywoodi film soundtrackjére is felkerültek az Ajutor című dalukkal. Michi, Dobrică és Bean legújabb dala, a Nu te mai saturi de noi! szombaton,  június 15-én a Delahoya szabadtéri színpadán fog dübörögni, és a rajongók véleményt formálhatnak az új, idén megjelenő lemezük dalairól is.

Románia első elektronikus zenei fesztiválja, a Delahoya idén visszatér a természetbe, ahol született. A június 14-15-én zajló 17. Kiadásra Kolozsváron, a Gorbó völgyében kerül sor, társszervezője a Félsziget Fesztivál.

A Delahoyának idén két zenei helyszíne lesz: egy óriási, klubszerűen berendezett sátor, és egy szabadtéri színpad. Utóbbi a breakbeat, dubstep és drum and bass szerelmeseit szólítja meg, míg a sátorban house, minimal, techno és trance fog szólni, egy klub által nyújtott körülmények között.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?