A Magashegyi Underground énekesnője is jótékonykodik Csíkszeredában

Bocskor Bíborka színművésznő, a Magashegyi Underground alternatív rockegyüttes csíki származású énekesnője és Andra Ioana Iamandi, az Octavian Goga Elméleti Líceum XI-ik osztályos matematika-informatika szakos diákja lesz a házigazdája a május 25–26-án megszervezett Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztiválnak.

A ForFun Egyesület és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság által szervezett jótékonysági eseményét a Mikó vár udvarán tartják meg, ahol színpadra lép a Bagossy Brothers Compay, a Robin and the Backstabbers, a Role, az Ineffable, a Tündérground, valamint a One More Minute együttes, közölték a szervezők.A csíkszentmártoni származású Bocskor Bíborka korábban azt nyilatkozta a Maszolnak, hogy „amit én Erdélyben látok – és aminek nagyon örül a szívem és a lelkem –, az az, hogy van egy olyan fiatal generáció, amelyben eszméletlenül nagy potenciál van, akikkel szívesen együttműködnék azért, hogy minél többet nyújtsak az itthoni embereknek. Nem érzem magam elválasztva az itthoni dolgoktól – sem kulturálisan, sem lélekben”. Ennek megfelelően, mikor a szervezők felkérték a karitatív pop-rock-jazz fesztivál házigazdájának szerepére, az énekesnő gondolkodás nélkül mondott igent.

A csíkszeredai Octavian Goga Elméleti Líceum 17 éves diákja, Iamandi Andra-Ioana is örömmel vállalta a házigazda szerepét, hiszen mint mondta, aktív, optimista ember, aki szívesen tesz a közösségért, és szeretettel kapcsolódik a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok megsegítésére irányuló akcióhoz. 

A koncerteket mindkét nap a Vámszer Géza Művészeti Népiskola gazdag programkínálata előzi meg, melyre a szervezők szeretettel várják a gyerekeket és a felnőtteket. A Mikó-vár előtti téren a gyerekek és fiatalok kipróbálhatják a fajáték-készítést, fafaragást, kerámia tárgyak festését, nemezelést, arcfestést, részt vehetnek a gyerektáncházban, mesefoglalkozásban, interaktív zenei játékokban, kőfestésben, hangszerkészítésben, zumbázhatnak, dekupázst készíthetnek befőttes üvegekre, illetve kipróbálhatják a bábkészítést. A gyerekfoglalkozásokat a népiskola tevékenységvezetői, kézművesei, meghívott előadói és szaktanárai irányítják.

A két napos eseményre a jegyek elővételben kaphatók online, a Csiki Mozi jegypénztárában, illetve megvásárolhatók a helyszínen is, a koncertek előtt. A jegyek ára: egy napi jegy 30 lej, két napi jegy 50 lej.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?