Megnyíltak az idei hungarikum-pályázatok

Május 14-től, keddtől lehet jelentkezni az idei hungarikum-pályázatra – mondta V. Németh Zsolt, a kiemelkedő magyar nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos kedd reggel a Kossuth Rádió műsorában.

Elmondta, hogy elsősorban hungarikumok és nemzeti értékek népszerűsítésére lehet jelentkezni, de pályázni lehet nyomtatott vagy elektronikus kiadványok, honlap vagy film készítésére, de akár egy helyi bemutatótér kialakítására és rendezvények, programok támogatására is.

„Nekünk legalább annyira fontosak a helyi értékek, mint az értékpiramis csúcsán lévő hungarikumok, amelyek az egész nemzetnek a karakterjegyeit gyűjtik össze” – fogalmazott V. Németh Zsolt.

A pályázatra magyarországi, illetve határon túli civil szervezetek, közalapítványok, megyei „értéktárak”, nonprofit gazdasági társaságok, és egyházi jogi személyek jelentkezhetnek.

A támogatás mértéke egymilliótól négymillió forintig terjed.

Korábban az Agrárminisztérium azt közölte, a Hagyomány a divatban – viselet másként elnevezésű területre is jelentkezni lehet keddtől, erre a célra összesen 10 millió forint áll rendelkezésre. A támogatás összege 240 ezer és 500 ezer forint között lehet.

Részletek a palyazat.hungarikum.hu honlapon találhatók.

Kapcsolódók

Kimaradt?