Versmondási rekordot döntöttek meg Nyíregyházán

Megdőlt a legnagyobb létszámú versmondás magyarországi rekordja Nyíregyházán: csaknem 2 ezren mondták el egyszerre Váci Mihály versét a nyírségi megyeszékhely sportcsarnokában csütörtök délután. A rekordkísérlet a költészet napján tartott programsorozat része volt, amelynek keretében 1987-en szavalták el a helyben született költő Én szőke városom című versét - mondta el Cservenák László, a szervező Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója az MTI-nek.kolt

A nyíregyháziak ezzel az eredménnyel a 2010-ben Miskolcon felállított rekordot szárnyalták túl: a borsodi megyeszékhelyen akkor 790-en mondtak egyszerre verset. A rekordot Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora hitelesítette, a nagy résztvevői létszám és az eredmény pontos megállapítása miatt a jelenlévők háromszor is elmondták a verset - mondta el az igazgató. A csúcsdöntésben a helyi iskolák diákjai mellett civilek és csaknem háromszáz fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott, valamint vak és gyengénlátó diák vett részt.

Cservenák László közlése szerint nagy élmény volt hallgatni a majdnem kétezer embert versmondás közben, az elért új rekord pedig külön öröm a résztvevőknek és a szervezőknek is. A rekord egyébként "Guinness-gyanús", a csúcsdöntésről készült jegyzőkönyveket és a videofelvételeket megküldik a szervezet londoni központjának.

Az előzetes regisztrációk szerint csaknem 1500 résztvevővel kalkuláltak a szervezők, végül még ennél is többen látogattak el a Bujtosi Szabadidő Csarnokba.

Kimaradt?