„Fesztiválosabbra” hangolják a háromszéki BBQ Fesztivál kínálatát

Az oltszemi Mikó-kastély ad otthont május 17. és 19. között a Transylvanian BBQ Fesztiválnak, amely az országban elsőként a Kansas City Barbeque Society (KCBS) hivatalos versenynaptárába is bekerült. Ennek köszönhetően idén 8 országból 19 barbecue készítő csapat iratkozott be a versenybe, számolt be lapunknak Grüman Róbert társszervező, a háromszéki önkormányzat alelnöke. 

Háromszéken tavaly első alkalommal szerveztek BBQ Fesztivált. Ekkor Sepsiszentgyörgy főtere adott otthont a rendezvénynek, többnyire helyi vagy magyarországi csapatok mérték össze barbecue készítő tudásukat, illetve az odalátogatók barbecue-különlegességeket kóstolhattak. Idén azonban szintet lép a rendezvény: kiköltöztetik az oltszemi Mikó-kastélyba, bővítik a rendezvényt és „fesztiválosabbra” hangolják a kínálatát.

A versenyben részt vevő csapatok a barbeque-tminden létező formájában készítik és árusítják, de lesznek gyermekfoglalkozások és koncertek is. Grüman Róbert tájékoztatott: május 17-én, pénteken színpadra lép a 4S Street és a Pince Band zenekar, május 18-án, szombaton a Taxi és a Republic együttesek szórakoztatják a résztvevőket, míg május 19-én, vasárnap az új Bojtorján és a Zanzibár együtteseké a BBQ Fesztivál színpada. Emellett az AgroSic egyesület állatsimogatót és helyi termékek vásárát is szervez. A belépő naponta 10 lej lesz, és az oltszemi Mikó-kastély környékén 500 járművet befogadó parkolót is kialakítanak. 

Gyermekfoglalkozások és versenyek

A Kovászna megyei Művelődési Központ munkatársa, Szőcs-Pap Zsuzsa hozzátette: Miénk a kastély címmel tematikus foglalkozásokat szerveznek a gyerekeknek, amely során hétpróbás feladatsort kell elvégezzenek és ezáltal betekintést nyerhetnek a kastély mindennapjaiba. Emellett Lovagok lakomája címmel egyéni és csoportos gyermekrajz-pályázatot is hirdettek óvodásoknak és kisiskolásoknak. 

Minden benevező gyerek családi belépőt kap a BBQ Fesztiválra, míg a az egyéni rajzverseny nyerteseit a Cimborák Bábszínház jövő évadára érvényes bérlettel díjazzák, a csoportos rajzverseny nyertesei pedig kirándulásokat nyernek, amely során végigjárják a kisbaconi „kenyér útját”. Szőcs-Pap Zsuzsa elmondta, a rajzversenyre május 15-ig lehet benevezni a www.kultkov.ro honlapon, de arra biztatják a pedagógusokat, hogy nevezzék be az általuk tanított gyerekeket. A Transylvanian BBQ Fesztiválon gyerekeknek szóló koncertekkel is kedveskedik a Karaván és az új Bojtorján zenekar. Az eseményről a www.bbqfestival.ro oldalon lehet tájékozódni. 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?