MagyarJazz.hu néven új zenei portál indult

Új internetes zenei portál indult pénteken MagyarJazz.hu néven. Az oldal a teljes magyarországi dzsessz-szakmát kívánja képviselni és megjeleníteni a műfaj rajongóinak szélesebb köre felé, partnerkapcsolatban a dzsesszhez kapcsolódó legnagyobb intézményekkel, szervezetekkel.

A napi szinten frissülő portálon interjúkat, programajánlókat, koncertbeszámolókat, lemezismertetőket és friss híreket olvashatnak az érdeklődők, valamint olyan tematikus cikksorozatok is indulnak, mint az elmúlt évtizedekre visszatekintő Hivatásos jazzrajongó vagy a fiatal tehetségek bemutatására fókuszáló Csillagvizsgáló – közölte a portál az MTI-vel.

A MagyarJazz.hu-t a Gramofon – Klasszikus és Jazz (Retkes Attila Kulturális Értékteremtő Kft.) adja ki. A portál főszerkesztője Irk Réka, aki csaknem egy éven át szerkesztette a Jazzma.hu-t, az Érdi Jazz Fesztivál és a Törökbálinti Jazz Klub szervezőjeként tevékenykedik, online felelősként részt vesz a Harmónia Jazzműhely Alapítvány munkájában.

„Szeretném, ha a MagyarJazz.hu a dzsessz minden területéről tudósítana, a műfaj iránt érdeklődők hiánytalanul értesülhessenek a hazai eseményekről, emellett régi történeteket, kincseket is közzétenne. Közös célunk az, hogy kedvet csináljunk a dzsesszhez, inkább ajánljunk, ne pedig kritizáljunk” – idézte a közlemény a főszerkesztőt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?