1,76 millió lejjel támogatja a kolozsvári önkormányzat a magyar kulturális szervezeteket


-A A+

A kolozsvári kulturális rendezvények közül a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) kapja a legnagyobb önkormányzati támogatást, a magyar érdekeltségű pályázatok közül pedig a Kolozsvári Magyar Napok.

Megszavazta a támogatásokat a kulturális szervezetek számára Kolozsvár tanácsosi testülete. A költségvetésből összesen 12 millió lejt költenek erre a célra, közölte az önkormányzat.

A legnagyobb támogatást, 1,4 millió lejt a TIFF Nemzetközi Filmfesztivál kapja, a Kolozsvári Városnapok idén 950 ezer lejből gazdálkodhat. A Kolozsvári Kulturális Központ Kultúra. Innováció. Hatás című projektje 900 ezer lejből valósulhat meg. Az UNITER-gála megszervezésére 500 ezer lejt kap a Romániai Színházegyesület. A Jazz in the Park 2019-es kiadása 290 ezer lejes támogatásban részesül.

Nő a Kolozsvári Magyar Napok támogatása

A magyar érdekeltségű pályázatok összesen 1,76 millió lejt tesznek ki idén. A Kolozsvári Magyar Napok kapja a legnagyobb támogatást, összesen 530 ezer lejt a tavalyi 430 ezer lejhez képest. A Várkert Fesztivál 37 ezer lejes költségvetési támogatásban részesül. Amint azt az Európai Színházi Unió (UTE) novemberi, kolozsvári közgyűlésén előrevetítették, Kolozsváron szervezik meg az egyesület 18. fesztiválját, a társszervező Corvineum Alapítvány számára 365 ezer lejt szavazott meg az önkormányzat.Akárcsak az elmúlt években, a magyar szervezetek által elnyert több mint 1,7 millió lejnyi forrásból, a nagy népszerűséggel és láthatósággal rendelkező események mellett, több tucat pályázat jutott támogatáshoz, hangsúlyozta Horváth Anna, az RMDSZ frakcióvezetője, a kulturális bizottság elnöke.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X