Sárkányveszély Sepsiszentgyörgyön: gyári munkásokat fenyegetett, de nem rabolt szüzet

Néhány napos csend után ismét megjelent Sepsiszentgyörgyön a sárkány. A bestia csütörtökön a város Réty felőli bejáratánál bukkant fel. Bement az Autoliv gyár udvarára, éppen akkor, amikor több száz ember jött ki az üzemből. A váltáskor kivonuló munkások nem rémültek meg különösebben, inkább meglepte őket a sárkány felbukkanása hallatott – számoltak be a Szent György Napok szervezői.

A Sepsiszentgyörgyöt napok óta fenyegető sárkány szándékai továbbra sem világosak, a gyárudvaron mintha keresett volna valakit, vagy valamit, benézett a parkoló kamionokba és a gyár előtt közlekedő gépkocsikba is és mélyről jövő, morgásszerű hangot is hallatott. A Szent György Napok szervezői, akik emlékeztetnek, hogy múlt pénteken a Pinocchio óvodában is megfordulta magát a sárkány.

Mint arról beszámoltunk, egy ideje furcsa jelenségek tartják lázban a sepsiszentgyörgyieket. Kezdődött minden április 1-én, amikor egy titokzatos felirat jelent meg a város főterén. Az éjszaka leple alatt nagy piros betűkkel, a főtéri kockakövekre írtak üzenetet, amit egy zöld színű sárkányra emlékeztető jelkép zárt. Az esetet egyesek április 1-i tréfaként értelmeztek, mások a közelgő Szent György Napokkal hoztak összefüggésbe.

Mint kiderült, a főtéri szöveg rúna ábécével volt írva és két nyelven, magyarul és románul az olvasható, hogy „48 óra alatt 52 szűz van a Rétyi-tó parton, vagy égetem a várost”. A Szent György Napok szervezői szerint „a fennmaradt ősi feljegyzések szerint, a sárkányok az emberek által beszélt nyelveket ismerték, de egyiket sem hibátlanul, ezzel magyarázható a suta megfogalmazás”.

Múlt pénteken az óriás sárkány megjelent a Pinocchio óvoda udvarán, és próbált ráijeszteni az éppen szüneten lévő gyerekseregre, akik a leginkább „Süsüre” hasonlító óriásbábu láttán harsány, lelkendező visításba törtek ki, láthatóan tetszett nekik a „lény”, többen meg is simogatták. Az hatalmas, zöld, egyfejű sárkány néhány percig forgolódott az óvoda udvarán, majd továbbállt. Így cselekedett csütörtökön is, amikor ismeretlen helyre távozott a gyár udvaráról, de nem sikerült szüzet rabolnia.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?